Ogłoszenie przetargu na najem pomieszczeń z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
2 stycznia 2014

Racibórz, dnia 02.01.2014 r.

dot.. postępowania na najem pomieszczeń z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej – stołówka.


Umowa w niniejszym postępowaniu została zawarta z dniem 01.01.2014 r.

 

Racibórz, dnia 06.11.2013 r.

OGŁOSZENIE

O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY


dot.: postępowania o najem pomieszczeń z przeznaczeniem na prowadzenie działalności gastronomicznej – stołówka.

W prowadzonym postępowaniu wybrano najkorzystniejszą ofertę złożoną przez:

IMPEL CATERING „Company” Sp. z o.o., Sp. K., ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław.

Uzasadnienie wyboru: oferta spełnia wszystkie warunki wynikające z regulaminu przetargowego, posiada maksymalną liczbę punktów w oparciu o ustalone kryterium oceny ofert tj. 100 pkt.

Racibórz, dnia 25.10.2013 r.


W dniu 25.10.2013 r. wpłynęło zapytanie o następującej treści:

Proszę o umieszczenie w projekcie umowy punktu o treści:
„Każda ze stron może rozwiązać niniejszą umowę za trzymiesięcznym wypowiedzeniem przypadającym na koniec miesiąca kalendarzowego”.
W odpowiedzi na w/w zapytanie Wynajmujący wprowadza do § 8 umowy, dodatkowy punkt 3, który otrzymuje brzmienie:
„Każda ze stron może rozwiązać niniejszą umowę za trzymiesięcznym wypowiedzeniem przypadającym na koniec miesiąca kalendarzowego”.

 Racibórz, 2013-10-15

 

 

OGŁOSZENIE PRZETARGU NA NAJEM POMIESZCZEŃ Z PRZEZNACZENIEM NA PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI GASTRONOMICZNEJ

(STOŁÓWKA, DUŻE ZAPLECZE KUCHNI)

 

 

1) Nazwa (firma) i adres wynajmującego:

 

  Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa

  1. Słowackiego 55

47-400 Racibórz

Strona WWW: www.pwsz.raciborz.edu.pl

Godziny urzędowania:  7.30-15.30

 

2) Określenie trybu postępowania: przetarg nieograniczony.

 

3) Adres strony internetowej, na której zamieszczony zostanie regulamin przetargowy:

    www.bip.pwsz.raciborz.edu.pl

 

4) Określenie przedmiotu z podaniem informacji o możliwości składania ofert częściowych:

 

 Przedmiotem najmu są pomieszczenia z przeznaczeniem na prowadzenie

 działalności gastronomicznej.

 

   Szczegółowy opis przedmiotu najmu określa regulamin przetargowy.

 

   Wynajmujący nie dopuszcza składnia ofert częściowych.

 

5) Informacja o możliwości złożenia oferty wariantowej:

 

 Wynajmujący nie dopuszcza składania ofert wariantowych.

 

6) Termin najmu pomieszczeń: umowa najmu zostanie zawarta na czas określony tj. 2 lata z możliwością wypowiedzenia przez obie strony lub przedłużenia – warunki wypowiedzenia lub przedłużenia przedłożono w załączniku Nr 3 – wzór umowy.    

 

7) Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:

 

Oferty ocenianie będą w 2 etapach:

 

I etap: ocena w zakresie wymagań formalnych i kompletności oferty;

II etap: ocena merytoryczna wg kryteriów określonych w regulaminie przetargowym.

 

8) Informacja na temat wadium:

 

  Wynajmujący wymaga wniesienie wadium w wysokości 2.250,00 zł na konto 69 1050 1328 1000 0022 6112 0386 w celu zabezpieczenia złożonej oferty w terminie do 05.11.2013 r., do godz. 10.00.

 

Wynajmujący zwraca wadium:

1)    wszystkim oferentom po wyborze oferty najkorzystniejszej  lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem oferenta , którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, gdzie Wynajmujący zwróci wadium niezwłocznie po zawarciu umowy najmu,

2)    na wniosek oferenta, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.

 

Wynajmujący zatrzymuje wadium, jeżeli oferent, którego oferta została wybrana:

 

1)    odmówił podpisania umowy,

2)    zawarcie umowy stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie oferenta (najemcy).

 

Ponadto Wynajmujący zatrzymuje wadium, gdy oferent, który złożył ofertę nie złożył dokumentów o których mowa w pkt. VI regulaminu przetargowego.

 

 

9) Kryteria oceny ofert i ich znaczenie:

 

 

Nazwa kryterium

Waga

 

Opłata czynszowa stołówki, kuchni

 

 

100 pkt.

 

 

10) Miejsce i termin składania ofert:

 

  1. Ofertę należy przesłać / złożyć w nieprzejrzystym opakowaniu / zamkniętej kopercie na adres Wynajmującego:

w siedzibie wynajmującego tj. Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa

  1. Słowackiego 55

47-400 Racibórz

sekretariat Kanclerza

do dnia  05.11.2013 r., do godz. 10.00

 

11) Miejsce i termin otwarcia ofert:

 

w siedzibie wynajmującego tj. Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa

  1. Słowackiego 55

47-400 Racibórz

Pokój nr 140

dnia 05.11.2013 r. r., o godz. 10.30

                        

12) Termin związania ofertą:

okres 30 dni od upływu terminu składania ofert.

                          

 

 

SPECYFIKACJA DO POBRANIA

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:PWSZ w Raciborzu
Data utworzenia:2014-01-02
Data publikacji:2014-01-02
Osoba sporządzająca dokument:mgr Joanna Russok
Osoba wprowadzająca dokument:mgr inż. Jacek Pierzga
Liczba odwiedzin:3956